Cilt Bakımı

Neden ipek yastık ve gecelikler tercih etmelisiniz?

Cilt bakımımızı çoğunlukla uyumadan önce uyguladığımız bir gerçek. Serumlar, nemlendiriciler ve maskeler… Hepsi gece boyunca cildimizi yenilemek için çalışırken, kullandığımız yastık kılıfları ve gecelikler de bu sürecin bir parçası haline gelerek vücudumuza destek sağlayabilir. İpek gibi doğal ve cilt dostu kumaşlar, gece bakım rutinlerimizin etkisini artırarak sabahları daha sağlıklı bir ciltle uyanmamıza yardımcı olacaktır.

Daha az sürtünme, daha az kırışıklık demektir

İpek, diğer kumaşlara göre çok daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Cildiniz gece boyunca bu yumuşaklıkta adeta akarak temasta bulunduğunda, cildinizde yastık izinden ve yapısından kaynaklanan kırışıklıkların oluşma riski azalır.

Nem kaybını azaltır

İpek kumaş, cildinizin nemini korumaya yardımcı olacaktır. Tüm vücudunuza sürdüğünüz nemlendiriciden sonra ipek bir gecelikle uyumak, özellikle kuru ciltle mücadele edenler için oldukça faydalı olacaktır. İpek kumaş vücudunuzdaki nemi içine çekmeyecektir ve bu sayede sabah uyandığınızda nemini korumuş, sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

Cildin doğal yağ dengesini korur

Bazı kumaşlar cildin doğal yağlarını emebilir. Ancak ipek, cildinizin doğal yağ dengesini korumasıyla öne çıkar. Bunun yanı sıra gece uyurken saçlarınızı ipek bir boneye toplayarak uyursanız elektriklenme ve kabarma gibi problemleri engelleyebilir, kendi doğal yağından beslenmiş sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Hassas ciltler için ideal

İpek kumaş cildi tahriş etmeyen bir yapıya sahiptir. Özellikle egzama veya akne gibi cilt problemleri yaşayanlar için daha yatıştırıcı bir uyku deneyimi sunar. Doğal bir hipoalerjenik olan ipek, bakterilerin çoğalmasını engelleyici özellikleriyle de hassas ciltlilerin en yakın uyku arkadaşı olmaya aday.

Kapak: @anneorion

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Duşta uygulayabileceğiniz cilt bakım önerileri