Bakım Sırları

Yenilenen Cosmelan cilt lekelerine karşı etkisini artırdı

Farklı nedenlerle cildinde leke problemi yaşayanların sayısı bir hayli fazla. Yaz aylarının geride kalmasıyla daha belirgin hale gelen cilt lekelerinden kurtulmak için sonbahar ve kış aylarının en uygun zamanlar olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ezgi Özkur yenilenen formülüyle Cosmelan tedavisini anlattı.

Formülü yenilendi

Uzun yıllardır başarılı sonuçlar veren enzimatik peeling sistemi Cosmelan, formülasyonuna yeni eklenen içerikleriyle bekleme süresini azaltıyor. Cosmelan leke maskesinin 8-12 saat olan bekleme süresi 6-8 saat aralığına inerken, uygulamanın klinikteki ilk aşamasının ardından evde devam eden prosedürü çok daha konforlu hale geliyor. Sadece güneş lekelerinde değil gebelik, yaşlılık gibi sebeplerle oluşan lekelerde de başarılı sonuçlar veren Cosmelan, yeni lekelerin oluşmaması için de karşı etki gösteriyor.

Deride bulunan melanin miktarını azaltıyor

Cosmelan, deride bulunan melanin miktarını azaltarak pigmentasyonu baskılıyor ve ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı etkisi altına alıyor. Deri renginin belli bölgelerde koyuya dönüşmesine sebep olan mekanizmanın içinde aktif rol oynayan tirozin adlı enzimi kısıtlaması lekeli kısımların renginin açılmasıyla sonuçlanıyor.

İlk uygulama uzman kliniklerde yapılıyor

Çok hafif bir soyucu etken madde içeren Cosmelan’ın ilk uygulaması uzman kliniklerde yapılıyor. Verilen kitlerde ev devam protokolü düzenli uygulandığı taktirde, 1-4 hafta içerisinde cilt, lekelerinden arınarak, yenilenmiş, parlak ve tazelenmiş bir görünüme kavuşuyor.

Her cilt tipine uygulanabiliyor

Her cilt tipine uygun olan Cosmelan yüze, boyuna, dekolte bölgesine, karın bölgesine, bacaklara ve ellere uygulanabiliyor. Cosmelan lekenin ciltten arınmasını sağlarken aynı zamanda cildi yenileme etkisi ile genişlemiş gözenekler, akne izleri ve ince kırışıklıkların da tedavisini gerçekleştiriyor. Cosmelan kısa sürede sonuç alınan, ağrısız, cilde zarar verecek bir kimyasal içermeyen, leke tedavisinde etkin ve güvenilir bir yöntem.