Cilt Bakımı

Kış aylarında güneş kremi kullanılmalı mı?

Yaz boyunca güneşlenirken ve dışarı çıkarken güneş kremlerimizi yanımızdan ayırmadığımız bir gerçek. Sıcak aylar boyunca cilt bakım rutinimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelen güneş koruyucularımız, havaların soğuması ve bulutların gökyüzünü kapamasıyla rafa kaldırılabiliyor. Ancak, mevsim ve hava değişimlerinin güneş kremine olan ihtiyacımızı bitirmesi söz konusu değil. Cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korumanın en önemli adımlarından biri olan güneş kremi, yılın 12 ayı hayatınızda olmalı.

UV ışınları her zaman aktif

Havanın açık olduğu güneşli bir yaz günündeki kadar yoğun olmasa da, UV ışınları kışın da hiçbir yere gitmiyor. Bulutlar güneşin zararlı ışınlarını engellemediği için cildinizin hasar görme ihtimali sıfırlanmıyor. Bu nedenle hava kapalı da olsa, güneş kreminizi sürmeden evden çıkmamalısınız.

Erken yaşlanmaya karşı koruma

Güneş kremlerini en iyi tanıdığımız yönleri, kırışıklık ve çizgilere karşı mücadeleleri. Güneş ışınları, yıl boyu cildinizde ince çizgiler ve lekelenmelere neden olabildiği için yüzünüzün yaşlanma hızını arttırabilir. Kışın da güneş kremi kullanarak, bu etkileri minimumda tutun.

Cildin doğal bariyerini onarın

Güneş, soğuk hava ve rüzgar, cildin doğal nem dengesini bozarak teninizin hassaslaşmasına neden olabilir. Özellikle cildinize yönelik bir tedavi görüyorsanız güneş kremi kullanmanız mecburi. Bu sayede cilt bariyerinizi kuvvetlendirip dış etkilere karşı koruyabilirsiniz.

Karın yansıtıcı gücü

Eğer yakın zamanda karlı tepelere doğru bir yolculuk ve kayak tatili planlıyorsanız, karın UV ışınlarını %80’e kadar yansıttığını unutmayın. Kış güneşi ve karın birleşimi cildiniz için beklenmedik bir risk oluşturabilir.

Kapak: @sydneyserena

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Güneş hasarını onarmak için bakım önerileri