Parfüm

Doğru parfümü seçmenin püf noktaları

Parfümünüz, sizi yansıtan en güçlü parçalardan biri. Stilinizi de tamamlayan bu seçimde sizi güçlü yansıtan mükemmel kokuyu seçmeniz çok önemli. Teninizle en uyumlu ve akılda kalan kokuyu bulabilmeniz için aşağıda derlediğimiz maddelere göz atmayı unutmayın.

1) Ön araştırma yapın

Parfüm seçmeden önceden mutlaka bir ön araştırma yapmalı, çeşitli kokulara bakmalı ve notalar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü doğru parfümü seçmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. Bu nedenle doğru kokuyu bulana kadar birkaç parfüm kullanmalı ve teninizde nasıl durduğuna bakmalısınız. 

2) Sevebileceğiniz notaları keşfedin

Parfümler üst, orta ve taban olmak üzere üç farklı katmandan oluşan notalara sahiptir ve bu notalar bir araya gelerek kokuları ortaya çıkarır. Örneğin; çiçeksi, odunsu, egzotik ya da baharatlı kokuların notaları birbirinden farklı. Dolayısıyla önce hoşunuza giden notaları belirleyin ve ardından parfümünüzü buna göre seçin.

3) Kalıcılığına dikkat edin

Kalıcı bir parfüm seçmek istiyorsanız, parfüm şişelerinin üzerinde yer alan EDP, EDT ve EDC ibarelerine dikkat etmelisiniz. Bunlar, kokuların esans ve yoğunluk oranını belirler. Örneğin, EDP yani Eau De Parfüme yoğun bir kokuyu temsil ederken, esans oranı daha düşük ve orta derecede kalıcılık sunan EDT yani ‘Eau De Toillette orta derece de bir kalıcılık sunar. Yoğunluk oranı en az olan parfümler ise EDC yani Eau De Cologne olarak adlandırılır. Dolayısıyla, aradığınız koku kalıcılığına göre tercih yapabilirsiniz.

4) Mevsimler oldukça etkili

Mevsimlerin, parfümünüzün teninizde bıraktığı kokuyu etkilemesinde etkisi oldukça fazla. Yazın daha hafif ve çiçeksi kokular tercih ederken, soğuk havalarda daha yoğun ve uzun süre kalan baharatlı kokular seçebilirsiniz.

5) Tek kokuya bağlı kalmayın

Doğru parfüm seçerken kendinize birden fazla seçenek oluşturun. Her gün aynı kokuyu kullanmak zorunda değilsiniz. Arada farklı kokular seçmek enerjinizi ve modunuzu yükseltebilir.

Kapak: @hoskelsa