Cilt Bakımı

Yüz temizleme ürünü seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Cilt bakım rutinimizin en önemli parçası yüz temizleyicileri. Bu nedenle yüz temizleme ürünü seçerken, cilt sağlığınızı düşünmeli, cilt tipinize ve ürünün içeriğine dikkat etmelisiniz. Aksi halde, cildinizin ihtiyaçlarına uygun olmayan bir temizleyici cildinizi kurutabilir, tahriş edebilir ya da farklı cilt problemlerine yol açabilir. O halde cilt tipinize göre nasıl bir temizleme ürünü kullanmanız gerektiğine birlikte bakalım.

( Kapak: @haileybieber )

Kuru ciltler: Kuru cilt tiplerinde tercih edilmesi gereken yüz temizleyicileri nemlendirici özelliklere sahip olmalı. Cildi daha da kurutacak bir ürün değil, aksine kuruluk probleminin önüne geçebilecek bir ürün tercih edilmeli.

Hassas ciltler: Hassas ciltler genellikle çevresel faktörlere, kimyasallara ve alerjenlere karşı daha duyarlı ciltlerdir. Dolayısıyla kızarıklık, kaşıntı ve hassasiyet gibi belirtiler sıklıkla görülebilir. Bu nedenle, yüz temizleme ürün tercih ederken parfümsüz, alkol içermeyen ve hipoalerjenik özelliklere sahip bir yüz temizleyici kullanmaları gerekir.

Yağlı ciltler: Yağlı ciltler aşırı sebum ürettiği için yağlı, parlak görünebilir ve geniş gözenekler dikkat çekebilir. Bu cilt tipine sahip kişiler, hafif içerikli ve yağı dengeleyecek yüz temizleme ürünlerini tercih etmeli. Böylece ciltleri fazla yağ ve kirden uzaklaşırken, siyah nokta ve sivilce oluşumu da engellenir.

Karma ciltler: Son olarak karma cilt tipini baktığımızda ise T bölgesi yağlı ve parlak, yanaklar ve diğer bölgeler kuru olduğu için bu cilt tiplerinin hafif formüllü bir yüz yıkama ürünü tercih etmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Böylece hem yağlı bölgeler temizlenir, hem de kuru bölgeler nemlenir.