Cilt Bakımı

Cildinizdeki yağlanma ve parlamanın önüne nasıl geçebilirsiniz?

Yağ bezleri aşırı aktif olduğunda ciltte yağlı bir görünüm ortaya çıkarken, yağ bezlerinin salgıladığı fazla sebum da ciltte parlamalara neden olur. Bu durumun önüne geçmek ve sağlıklı bir cilt görünümü elde etmeniz için uygulamanız ve dikkat etmeniz gereken etkenleri derledik.

( Kapak: @shaninamshaik )

Cildinizi sık sık temizleyin

Cildinizi yağlanmasını ve parlamasını önlemek için sabah ve akşam nazik bir temizleyici yardımıyla temizleyin. Bu, ciltteki fazla yağı ve kiri temizler ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

Doğru makyaj ürünleri kullanın

Ağır ve yağlı makyaj ürünleri tercih etmeyin. Bu ürünler cildinizde akne ve sivilce oluşumuna yol açabilir. Temiz içerikli ve su bazlı ürünleri tercih edin. Ayrıca makyajınızı yatmadan önce mutlaka temizleyin.

Nemlendiricinizi dikkatli seçin

Cildiniz yağlı olsa bile nemlenmeye ihtiyaç duyar. Ancak ağır içerikleri değil, su bazlı nemlendiricileri tercih edin.

Tonik mutlaka kullanın

Cildinizdeki fazla yağı gidermek için mutlaka tonik kullanın. Yüzünüzü temizledikten sonra tonik kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz.

Beslenmenize dikkat edin

Yağlı, işlenmiş ve şekerli gıdalar cilt sağlığınızı olumsuz etkiler. Kendinize sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı oluşturun.

Stresten uzak durun

Stres, yağ bezlerinin daha fazla yağ üretmesine neden olur. Stresten kaçınmak için yoga, meditasyon ya da nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Bu adımlar, yüzünüzdeki aşırı yağı kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır.