Seyahat

Mutlaka denemeniz gereken Adana sokak lezzetleri

Akdeniz’in kültürel açıdan zengin şehirlerinden olan Adana, zengin mutfak mirasıyla da biliniyor. Dünya çapındaki üne sahip lezzetlerinin büyük bir çoğunluğu sokak lezzetlerinden kaynaklanıyor. Türk, Orta Doğu ve Akdeniz etkilerini harmanlayan çok kültürlü katmana sahip Adana lezzetleri hemen hemen herkesin damak zevkine hitap ediyor. Siz de Adana’nın sokak lezzetlerini keşfetmek istiyorsanız Adana İzmir uçak bileti ve daha fazlasına Obilet’ten ulaşabilirsiniz.

Adana Kebab

Adana’ya yapılan hiçbir ziyaret, şehrin en ünlü yemeği olan Adana Kebabı’nın tadına bakmadan tamamlanmış sayılmaz. 

Bu etli ve baharatlı kebap, kırmızı biber ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan kuzu kıymasından hazırlanıyor ve ardından harlı ateşte mükemmel bir şekilde ızgara yapılıyor. Kebaplar genellikle ızgara sebzeler, taze salatalar ve lavaş ile servis ediliyor. Adana’da lüks restoranlarda ve tablacı denilen sokak satıcılarında satılan bu lezzet, dünyaca bir üne sahip. 

Şalgam

Bölgenin içeceği olan Şalgam, Adana lezzetlerinin sevilenleri arasında yer alıyor. Oldukça besleyici bir ürün olan şalgamdan üretilen şalgam suyu, özellikle sıcak yaz aylarında inanılmaz derecede ferahlatıcı. 

Şalgam genellikle kebap ve diğer ızgara etlerin yanında tüketiliyor, çünkü keskin tadı zengin ve baharatlı yemekleri mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Adana’nın sevilen lezzetleri için Adana uçak bileti fiyatlarına hemen göz atabilirsiniz. 

Bici Bici

Yaz aylarında kavurucu sıcağı ile bilinen Adana’da serinlemek için tercih edilen sokak lezzetlerinin başında bici bici geliyor. 

Ezilmiş buz, nişasta bazlı jöle ve genellikle gül veya nar aromalı tatlı şuruptan oluşan bu enfes lezzet, Adana’nın en sevilen tatlılarından biri. Sokak satıcılarında kolaylıkla bulunan bu tatlı atıştırmalık, özellikle sıcak bir anda sizin için bir kurtarıcı olabilir. 

İçli Köfte

Adana’nın da içinde bulunduğu bölgenin lezzetlerinden biri olan içli köfte, sevilen sokak lezzetleri arasında sayılıyor. Bu lezzetli tat, bulgur, baharatlı kıyma, soğan ve cevizden oluşan bir dolgu ile hazırlanıyor.

Köfteler daha sonra çıtır bir dış yüzey ve yumuşak, lezzetli bir iç elde etmek için derin yağda kızartılıyor. İçli Köfte, zengin ve aromatik lezzetini arttırmak için genellikle yoğurt veya limon sıkılarak servis edilir.

Ciğer

Sakatat, Adana mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Adana’nın bir diğer ikonik sokak lezzeti olan ciğer, baharat karışımıyla marine edilmiş kuzu ciğerinin şişlere geçirilerek pişirilmesiyle yapılıyor. Ciğer, tipik olarak taze maydanoz, soğan ve sumakla birlikte bazlama ekmeğine sarılarak servis ediliyor.