Cilt Bakımı

Güneş kremi seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Dört mevsim kullanmanız ve yanınızdan ayırmamanız gereken doğru güneş kremini seçmek çok önemli. Cilt yapınızı bozmayacak, güneşe karşı tam bir koruma sağlayacak ve cildinize iyi gelecek bir güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazımızda bulabilirsiniz.

( Kapak: @mirandakerr )

Cilt tipinize uygun olmalı

Kuru, yağlı, normal ya da hassas ciltler için farklı güneş kremleri seçmek gerekiyor. Dolayısıyla öncelikle cilt yapınızı tanımalı ve buna uygun bir güneş kremi seçmelisiniz. Aksi halde cildinizde sivilce-akne ve hatta alerjik reaksiyonlar gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Tam koruyucu özelliklere sahip olmalı

Güneş kremi seçerken, UVA ve UVB’ye karşı tam koruyucu özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Dolayısıyla ten renginize ve cilt yapınıza uygun koruma faktörlü bir güneş koruyucu seçmeniz bu noktada çok önemli. Öyle ki, beyaz tenliler daha hassas bir yapıya sahip oldukları için daha yüksek koruma faktörlerini kullanırken, buğday ve esmer tenli kişiler daha düşük faktörlü güneş kremlerini tercih edebilirler. Ancak ten renginize nasıl olursa olsun bu noktada önceliğiniz yüzünüzü ve vücudunuzu güneşin zararlı ışınlarından tam anlamıyla korumak olmalı.

İçeriğine dikkat edin

Piyasadaki birçok güneş kremi arasından seçim yaparken tam bir güneş koruması elde etmek için ürünlerin içeriklerine dikkat etmeniz oldukça önemli. İdeal bir güneş kremi hem UVB hem de UVA korumalı içermeli. Bu noktada geniş spektrumlu olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra içeriğinde, çinko asit ve titanyum dioksit bulunan güneş kremlerini tercih etmelisiniz. Ayrıca cildinizin güneşe karşı dayanıklılığını artırmak ve güneşin zararlı ışınlarına karşı kendini daha çabuk toparlamasını sağlamak için vitaminlerle zenginleştirilmiş özel formüllü kremler de kullanabilirsiniz.

Terleme ve suya karşı stabil olmalı

Güneş kreminiz suya karşı dayanıklı ve stabil olmalı. Özellikle tatil için bir güneş kremi seçiyorsanız öncelikle bu etkenleri göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü birçok güneş kremi havuzda, denizde ya da terlemeyle cildinizden akabilir ve etkisini yitirebilir.