Saç

Yıpranan saçlar için yaza özel bakım rehberi

Saçlarınız yaz aylarında dış etkenlere daha çok maruz kaldığı için yıpranabilir ve istemediğiniz bir görünüme kavuşabilir. Yıpranan saçlarınızı korumak ve yeniden canlandırmak için hazırladığımız saç bakım rehberine göz atmayı ve bu uygulamaları bakım rutininize dahil etmeyi unutmayın.

İşte yaz aylarında yıpranan saçlara özel bakım rehberi…

( Kapak: @

Güneşten koruma

Yaz aylarında cildiniz kadar saçlarınızı da güneşten korumanız gerekiyor. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce saçlarınızı mutlaka güneşe karşı kalkan görevi gören, UV korumalı bir saç bakım ürünüyle korumalısınız.

Besleyici ve onarıcı bakım

Deniz, havuz ve güneş üçlüsü saçlarınızı yıpratabilir, kurutabilir ve cansızlaştırabilir. Bu durumun önüne geçmek için haftada en az bir kez, besleyici ve onarıcı görev üstlenen, yoğun içerikli bir maskeyle saçlarınıza bakım yapmalısınız. Bu adım saçlarınızı besler, korur ve yıpranmasının önüne geçer.

Suya karşı dayanıklılık

Yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla saçlar daha çok yıpranır ve eğer saçlarınız boyalıysa rengi zarar görebilir. Dolayısıyla suya girmeden önce saçlarınıza besleyici bir saç kremi ya da yağı sürerek, saçlarınıza hem bakım yapabilir hem de suyun saçlarınıza nüfuz etmesini engelleyebilirsiniz.

Saç detoksu

Yaz boyunca saç bakım rutininize detoks etkili ürünler ekleyebilirsiniz. Böylece saçlarınız dış etkenlerden daha iyi korunur.

Etkili nemlendirme

Yaz aylarında saçlar daha çok yıkandığı için saç telleri de kolayca kuruyor. Bu durumun önüne geçmek için nemlendirici etkili şampuan ve krem kullanmalısınız. Bununla birlikte yoğun nemlendirme özelliği olan saç serumu da kullanabilirsiniz.

Peeling

Sağlıklı saçların temelinde sağlıklı saç derisi yatıyor. Özellikle yaz aylarında saç diplerinizde biriken ölü derilerden kurtulmak için haftada 1 ya da 2 kez peeling uygulayabilirsiniz.

Doğal yöntemlerle kurutma

Güneş, sıcak ve suyun etkisiyle yaz aylarında yıpranan saçlarınızı dinlendirmek için bazı günlerde ısılı saç şekillendiricilerden ve saç kurutma makinelerinden uzak durmalısınız. Bunun için duş sonrası saçlarınızı nazikçe toplayabilir ve sabaha zarar görmemiş saçlarla uyanabilirsiniz.