Tırnak

Tırnakları güçlendiren vitamin ve mineraller

Tırnaklarınız yeterince sağlıklı değilse, çok çabuk ve sık kırılıyorsa bu, vücudunuzdaki bir eksiklik gösterisi olabilir. Daha güçlü ve sağlıklı tırnaklar için vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri derledik.

( Kapak Karesi: @haileybieber )

Çinko

Çinko, tırnak sağlığı için çok önemli bir mineral. Tırnak hücrelerinin sağlıklı büyümesine katkıda bulunan çinko, serbest radikallerle savaşarak tırnakları korur ve güçlendirir. Çinko eksikliği görülen kişilerin tırnakları zayıf ve kırılgan yapıda olabilir.

Biotin

Tırnak sağlığı için bir diğer önemli vitamin ise ‘biyotin’. Tırnak oluşumu için temel protein olan keratin üretiminde görev alır. Tırnakların güçlenmesine ve kırılmaların önlenmesine yardımcı olur.

D Vitamini

Sağlıklı tırnaklar için D vitamini çok önemli. Aksi halde bu D vitamini eksikliği, tırnaklarda şekil bozukluğu, ince çizgiler ya da kırılma gibi sorunlara yol açabilir. Düzenli olarak D vitamini almak, kırılmayan ve güçlü tırnaklara sahip olmayı sağlar.

Demir

Tırnak sağlığı için önemli ve gerekli bir diğer mineral ise ‘demir.’ Demir, tırnaklardaki dokuları güçlendirerek bu bölgelerdeki dökülme, yıpranma, kırılma gibi sorunların önüne geçer.

Kalsiyum

Kalsiyum eksikliği, tırnakların matlaşmasına ve kırılmasına neden yol açabilir. Kalsiyum, tırnakların kırılma riskini azaltmaya yardımcı olur, tırnakların zamanla daha sert ve dayanıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.