Tırnak

Sağlıklı ve güçlü tırnaklar için tüyolar

Bakımlı ellere sahip olmanın ilk yolu sağlıklı tırnak görünümünden geçiyor. Tırnaklarınızı ister kısa isterseniz uzun kullanın önemli olan güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmanız. Bunun için evde kendi yöntemlerinizle tırnaklarınıza bakım yapabilir ve daha güçlü olmalarını sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte yanıtları…

( Kapak Karesi: @kyliejenner )

Kullandığınız tırnak bakım ürünlerine dikkat edin

Tırnaklarınız için kullandığınız bakım ürünleri konusunda seçici olmalısınız. Vücudunuzun bir parçası olan tırnaklarınıza tıpki cildinize gösterdiğiniz özeni göstermeli, kalitesinde emin olmadığınız yağ, serum ya da ojeleri kullanmamalısınız.

Tırnak bakım yağı kullanın

Tırnaklarınızın daha sağlıklı ve güçlü olması için güvenilir bir markanın tırnak bakım yağını kullanabilirsiniz. Bakım yağını günlük olarak kullanabilir ve tırnaklarınıza masaj yaparak sürebilirsiniz.

Doğallıktan yana olanlara: Tırnak güçlendirici yağlar

Hazır tırnak bakım ürünlerini kullanmak istemiyorsanız, evde kendi hazırladığınız doğal yağlarla etkili bir karışım hazırlayabilir ve tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz. Bunun için zeytinyağı, jojoba, hindistan cevizi yağı, avokado yağı ve tatlı badem yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz.

Kalıcı oje ve jel tırnak yaptırmaktan kaçının

Kalıcı oje ve jel tırnak, tırnaklarını uzatmakta zorlananlar için kolay bir alternatif gibi görünebilir. Ancak bu işlemleri çok sık yaptırmak tırnakların soyulmasına, zayıflamasına ve uzun süreli hasarlara yola açabilir. Öte yandan bu işlemler sırasında maruz kalınan ultraviyole ışınları kanser için de bir risk faktörü. Ancak bu işlemleri yaptırmaya kararlıysanız, işlemden en az 20 dakika önce ellerinize güneş kremi sürmelisiniz.

Ojelerinizi belirli periyotlarla çıkarın

Ojelerinizi belirli aralıklarla çıkarmaya ve nefes almasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde tırnaklarınızda devamlı oje olması tırnaklarınızın zayıflamasına yol açabilir. Ayrıca ojenizi çıkarırken aseton içermeyen bir oje çıkarıcı tercih etmelisiniz.

Tırnak etlerinizi nemlendirin

Tırnak etleri göründüğünden daha narin dokulardır. Derin keserseniz veya uzağa iterseniz onlara zarar verebilirsiniz Bu zararlar çeşitli enfeksiyonlara sebep olabilir. Sağlıklı tırnaklara sahip olmanın yolu düzenli tırnak bakımına ek olarak tırnak etlerinizi nemlendirmektir. Tırnak etlerinizde kızarıklık, şişme, ağrı ve hatta irin gibi enfeksiyon belirtilerini ciddiye alın. Enfeksiyonu bakım etmek için doktora görünün.

Tırnak etleri çok nadir dokular. Dolayısıyla

Sağlıklı tırnaklara sahip olmanın bir diğer yolu düzenli olarak tırnak etlerinizi nemlendirmek. Arınmış ve şekillendirilmiş tırnaklarınızı mutlaka uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz.