Makyaj

Düşük göz yapısı için makyaj ipuçları

Düşük göz kapağı sorunu yaşayanlar, çoğunlukla göz makyajının iyi bir şekilde görünmemesinden ve düşük göz görünümünden şikayet ederler. Bu görünümünüzü azaltmak ise doğru makyaj teknikleriyle ve göz şekline uygun yapılan göz makyajı ile mümkün. Bu konuda dikkat edilmesi gereken püf noktalar ise şöyle; 

( Kapak Karesi: @nikki_makeup / @rosiehw )

İlk adım: Göz çevrenizi makyaja hazırlayın

Düşük göz makyajı öncesinde göz çevrenizi bir göz bazı ile makyaja hazırlamanız şart. Bir miktar göz bazını parmak uçlarınızla ya da bir far fırçası ile göz kapaklarınızın üzerine uygulayarak kapatıcı ve farınızın daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından ten renginde bir far ile göz kapaklarında baz oluşturabilirsiniz.

Kapatıcı

Kapatıcı göz çevrenizi daha aydınlık gösterir. Göz altlarınıza ve kaşlarınızın altınıza kapatıcı sürerek hem koyu halkaları kamufle edebilir hem de göz bölgenizi ortaya çıkarabilirsiniz. Cilt renginden bir ton açık bir kapatıcı seçerek noktalar halinde göz ve kaş altına uygulama yapabilirsiniz.

Işıltılı farlar

Göz kapaklarınızın düşüklüğünden kaynaklanan yorgun görünümü ortadan kaldırmanın yollarından biri göz çevrenizi daha aydınlık göstermek. Bunun için makyajınızda ışıltılı farlar kullanabilirsiniz. Özellikle açık tonlarda ışıltılı farlar kullanabilir ve göz çevrenizi daha geniş gösterebilirsiniz. Aynı zamanda göz pınarlarınıza açık renkli far sürerken, gözünüzün katlanma bölgesine ve yukarısına açıktan koyuya doğru farlar sürerek gölgelendirme tekniği uygulayabilirsiniz. Gözleriniz bu sayede çok daha açık ve iri görünecek.

İnce eyeliner

Düşük göz makyajının en önemli adımlarından bir diğeri ise eyeliner. Düşük göz kapağı, eyeliner ile daha kalkık görünebilir. Eyeliner’ı göz yapınıza uygun şekilde uygulayarak göz kapaklarının daha kalkık görünmesini sağlayabilir ve daha enerjik bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için eyeliner’ı kirpik hattınıza ince bir şekilde sürerek, kuyruk kısmını kalın ve yukarıya doğru kıvrımlı şekilde bitirebilirsiniz. Bu sayede bakışların çok daha canlı olacak.

Beyaz göz kalemi

Beyaz göz kalemi ile gözlerini daha büyük gösterebileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için beyaz göz kalemini gözlerinizin iç kısmına sürmeniz gerekiyor. Dilerseniz beyaz yerine nude göz kalemi renklerini de tercih edebilirsiniz. Bu uygulama gözlerinizin daha açık ve iri görünmesini sağlayacak.

Yoğun maskara

Kirpiklerine yoğun etkiye sahip bir maskarayla hacim vererek göz çevrenizi düşük görünümden kurtarabilirsiniz. Kirpiklerinizin dış köşelerinden başlayarak iki kat şeklinde uygulayacağınız maskara ile daha enerjik ve canlı bir ifadeye kavuşabilirsiniz.

Son dokunuş: Kaşlar

Göz çevrenize son dokunuşu kaş makyajınızla yapabilirsiniz. Kaşlarını kaş fırçasıyla yukarı tarayıp kaş maskarası ya da kaş kalemiyle doldurarak daha kalkık gösterebilir ve ardından kaş sabitleme jeli ile kaşlarınızın kalkık görünümünü sabitleyebilirsiniz. Böylece göz çevrenin çok daha orantılı, şekilli ve çekici görünecek.