Saç

Saçlarınızı yazın güneşten nasıl koruyabilirsiniz?

Güneş, denizin ve özellikle tatilin üzerimizdeki olumlu etkilerini yanı sıra yaz ayları maalesef saçlarımız için yıpratıcı bir mevsim olabiliyor. Gerekli önlemleri almadığınız takdirde ise güneş ışınlarının yol açtığı hasarlar nedeniyle uçları kırılmış, parlaklığını yitirmiş ve rengi solmuş saçlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle yaz alarında cildimizin yanı sıra saçlarımızı da güneş ışınlarından korumaya özen göstermemiz gerekiyor.

İşte saçlarımızı yaz güneşinden korumanın yolları…

( Kapak Karesi: @kyliejenner )

Koruyucu bir aksesuar mutlaka kullanın

Yaz aylarında saçlarınızı ultraviyole ışınlarından korumak için güneşe çıkarken şapka, eşarp ya da bandana gibi aksesuarlar kullanmalısınız. Bu tip aksesuarları, özellikle deniz ve havuz kenarında kullanmayı mutlaka alışkanlık edinin.

UV filtreli saç bakım ürünlerini kullanın

Yazın saçlarınızı güneşten gelen zararları ışınlardan korumak için UVB ve UVA güneş korumalı saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. UVA güneş korumalı şaç kremlerini, maskeleri ve şekillendiricileri buna örnek gösterebiliriz.

Yıpratıcı kimyasal işlemler yaptırmayın

Özellikle yaz aylarında, saç renginizi açma gibi saçlarınızı yıpratacak kimyasal işlemlerden uzak durmalısınız. Aksi halde, saçlarınızda kırılma, parlaklık ve renk kaybı gibi saç hasarları daha yoğun şekilde meydana gelebilir. Dolayısıyla yaz aylarında saçlarınızı yıpratan etkenlerden kaçınmanız ayrı bir önem taşıyor. 

Sıcak su kullanımına dikkat!

Yaz aylarında yapılan buhar banyoları, hamam ve sauna kullanımı, sıcak suyla uzun süreli alınan duşlar ve sıcak ısıda kullanılan kurutma makineleri saçlarınızda büyük oranda yıpranmaya yol açar. Bu dönemde ılık banyoları ve saçlarınızı doğal ortamda kurutmayı tercih edebilirsiniz.

Antioksidanlar ile etkili koruma

Botanik özlerde bulunan antioksidanlar saçlarımızı yaz mevsiminin olumsuz etkilerine karşı koruyabiliyor. Örneğin, antioksidan açısından zengin enginar özü, ultraviyole ışınlarına maruz kalan saç tellerini yağ ve protein bozulmasından koruyor. Ayrıca pirinç özü, saçın gerilebilme gücünü artırıyor, nar özü, boyalı kırmızı saçların renginin güneş ışığı nedeniyle solmasını önlüyor. Saydığımız bu botanik özlerini saç bakım rutininize dahil edebilirsiniz.