“Face taping” adı verilen pasif yoga metodu, yüz simetrisini oranlamayı ve kırışıklıklardan kurtulmayı vaat ediyor. Gece uykusundan bile verim almayı planlayan kişiler için pratik bir bakım önerisi sunan bu trend, ilk aşamalarda minik değişimler sunsa da uzun vadede gözle görülür ve hissedilir bir etki yaratıyor. Yüz yogasının aksatılmadan düzenli aralıklarla tekrarlanması gerektiği gibi, yüz bantlamanın da sarkmaların ve kırışıklıkların önüne geçebilmesi ve efektif bir şekilde işleyebilmesi için uzun soluklu bir sürece ihtiyacı var.
Kapak: @annehathaway
Yatarken belli bir tarafa daha çok eğilim gösteren kişilerde sarkma oluşarak yüzde asimetri meydana gelebiliyor. Kasları istenildiği yönde eğitmeye yarayan özel bantların doğru şekilde kullanımı sayesinde bu asimetri azaltılabiliyor. “Face taping” genellikle duruşundan ve pasif etkisinden ötürü uyku vakitlerinde uygulansa da kişiye bağlı olarak gün içinde kullanımı da mümkün.
Bantların doğru şekilde kullanımı ise oldukça hassas bir konu. Yanlış yerleştirildiği takdirde yarardan çok zarar verebilecek olan bu teknik için, bantları lenfatik sisteme ve kas yapısına uygun şekilde yapıştırmak gerekiyor. Daha sıkı ve taze bir cilt için, bantlar çizgileri yumuşatıyor ve cildi yukarı doğru kaldırıyor. Bu şekilde ifade gençleşirken canlılık efekti de artıyor.
Dolgu ve botoks gibi işlemlerden ve çeşitli kimyasal ürünlerle cilde yapılan bakımlardan alınabilecek olan verim, düzenli ve uzun kullanımda yüz bantlarından da kolaylıkla alınabiliyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey bantların yerleştirilmesinde hata payı bırakmamaya özen göstermek. Bantları cildi çok fazla gererek yapıştırmamak gerekiyor, böylece yoğun bir baskı kurmadan nazikçe kasların ilerlemesi gerektiği yön gösterilmiş oluyor. “Face taping” için kullanılacak olan bant tercihinde ise herhangi bir bant değil de özel olarak üretilen kinesiyoloji bantları işlevsel oluyor.