Sakhalin İstanbul White Rabbit Family markasının, Moskova, Dubai ve Bodrum’dan sonra yeni projesidir. Moskova’daki “Sakhalin”in Michelin Yıldızlı Şef’i Vladimir Mukhin tüm restoranların menüsünü oluşturan master marka şefidir.
Tam bir yeni nesil şehir restoranı olan Sakhalin, aynı adlı adanın çok zengin denizaltı dünyasından yola çıkıp şehre geldiğinde, şehir insanlarının alıştığı et ve makarna seçeneklerinin de olduğu herkese hitap eden özel reçeteler ile bir lezzet şöleni sunuyor. Vladimir Mukhin menüde en iyi yerel ürünler ve deniz ürünlerini de kullanarak Akdeniz mevsim sebzeleri, şifalı otlar, baharatlar ile birlikte mükemmel tabaklar yaratıyor.
Geometry tasarım stüdyosunun kurucusu mimar Irina Glik, Sakhalin’in kurumsal dekorasyonunu İstanbul için yorumlayarak şık, modern, sanat dolu bir mekan tasarladı. Restoranın merkezi, konukların restoranda kullanılan deniz ürünlerini görebildikleri ve akşam yemeği için seçebildikleri raw (çiğ) bardır. Restoranın şeffaf şarap kavı ve girişteki trendsetter barı İstanbul’un en seçkin sunumuna sahip iç mekanken, dış mekan olarak da terasta sigara ve puro içilebiliyor ve tüm yıl servis devam ediyor.