“Gault & Millau’’ dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olarak Türkiye’yi ağına ekledi ve şu anda toplam 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Hakkasan İstanbul ve Hakkasan Bodrum, Gault & Millau’nun Türkiye’deki ilk yılında iki ayrı ödülle onurlandırılmaktan gurur duyuyor.”
Bağımsız gastronomi ve şarap uzmanları, her şefi ve restoranı benzersizliği üzerinden değerlendirdi ve ‘Hakkasan İstanbul’, gerek Istanbul Boğazı’ nın en özel lokasyonunda, denize sıfır konumu ile gerek etkileyici atmosferi ile gerekse de muhteşem yemekleri ve eşsiz manzarasıyla yerli ve yabancı misafirlerin büyük ilgisini çekti. 2023 yılında Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul’da açılan Hakkasan İstanbul, açılışının ilk yılında Gault & Millau tarafından “YILIN ULUSLARARASI MARKASI” ödülüne sahip oldu. Ayrıca, Mandarin Oriental Bodrum’da bulunan Hakkasan Bodrum, GOURMAND TABLE INTERNATIONAL CUISINE ödülünü kazandı.
Gault & Millau, elli yıldır dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olarak kabul edilmekte olup, ilk kez 1969 yılında Paris’te gazeteciler ve yemek eleştirmenleri Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlandı. Gault & Millau’nun gastronomi kültürünü daha üst seviyelere taşıma amacıyla hareket ettiği en önemli prensibi, şefleri ve restoranları olumsuz yorumlarla değil, geliştirici yorumlarla değerlendirmektir.
Lezzet ve yeteneğin peşinde olan Gault & Millau’nun sekiz bölgesel rehberi, bir şarap rehberi ve bir şampanya rehberi bulunmaktadır. Gault & Millau, restoranları hizmet, fiyat ve atmosferinin yanında şeflerini de ayrı ayrı değerlendiriyor. Puan alan restoranlar, aldıkları puanlara bağlı olarak Gault & Millau’nun bir ila dört arasında değişen derecelerini alıyorlar.