İtalyan mutfağına ait pek çok lezzeti bir arada bulabileceğiniz Etiler Gastronomi Sokağı’ndaki Torcello, menüsüne eklediği yeni lezzetlerle misafirlerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.
Adını İtalya’nın küçük bir balıkçı kasabasından alan Torcello; İtalyan şeflerin lezzet reçetelerini İstanbul’un ruhuyla birleştiriyor. İtalyan mutfağına ait pek çok lezzeti bir arada bulabileceğiniz Etiler Gastronomi Sokağı’ndaki Torcello, menüsüne yeni lezzetler ekledi. Kışın gelişini menüsüne eklediği lezzetlerle karşılayan Torcello, birbirinden özel tatlarla İtalyan mutfak kültürünü yerel ve geleneksel lezzetlerle harmanlıyor. Torcello’nun yeni menüsünü deneyimlerken, kendinizi İtalya’da hissedebilirsiniz.
PİZZA HAMURU 72 SAATTE HAZIRLANIYOR
Mekanı şehirdeki diğer İtalyan restoranlarından ayırt edebilecek bir tüyo ise İtalya’ya özgü bazı spesiyalleri Torcello’nun menüsünde bulabilirsiniz. Torcello’nun Danışman Şef’i Marco Ho restoranlarında menüde yer almayan kişisel önerilerinin yer aldığı bir kara tahta olduğunu da söylüyor.
Her yemeğin farklı malzemeleri ve hazırlıkları olduğunu da dile getiren Şef Marco, “Hazırlık, pişirme ve sunumun tüm aşamalarına her zaman azami özeni göstermeye çalışırım. Ekibim beni ‘seçici’ ve ‘detaycı’ olarak görüyor. Örneğin; Pizza hamurumuzu müşteriye sunmadan önce hazırlaması yaklaşık 72 saat sürüyor. Bu saatler içerisinde hamur saat kontrollü olarak farklı aşamalardan geçiyor” diyor.
YENİ MENÜDEN İTALYAN ŞEF MARCO’NUN SEÇTİKLERİ
Semifreddo al Pistacchio: Torcello’nun menüsünde yıldız tatlardan biri tanesi. 20. Yüzyılın başlarında ortaya çıkan semifreddo dünyanın bir çok yemek yazarı tarafından ‘kusursuz, mükemmel’ tad yorumu almıştır. Torcello’da ay kusursuzluğu koruyarak hazırlanan tatlı,
Krema ve fıstık ezmesinin adeta ateşle dansı. Bu ateş dansının kıvama gelen süresi tamamlandığında buz dağının eteklerinde dinlenircesine 24 saat dondurucuda bekletildikten sonra servis ediliyor.
Lasagna alla Bolognese: Adıyla İtalya’nın Bologna şehrine özgü pastasıdır. Yedi katmandan oluşan ve her katmanda farklı hazırlanan mükemmel lezzet. Özenle hazırlanan ıspanaklı hamur en alt kata serilerek üzerine beşamel ve bolonez sos eklenerek 7 katlı masalsı hikaye oluşturulur. 7’inci katın sonunda sadece bolonez sos ve parmesan ile finalize edildikten sonra pişirilir. Mutluluk veren yemeğin tam olarak tanımı diyebiliriz.
Polpette alle Melanzane: İtalyan yemek kültürünün en beğenilen lezzetlerinden biri. Közlenmiş patlıcan, parmesan peyniri ve sarımsağın ekmek kırıntısıyla kızarmasıyla ortaya çıkan lezzet toplarını hayal edin.
Ravioli di Magro e Mascarpone: Özenle hazırlanan elde açması ravioli hamuru italyan mutfağının geleneksellerindendir. Hamuru kadar iç malzemeleri de ayrı bir şölenle karşımıza çıkıyor. Yağsız kıyma, havuç, kereviz, muska ve mascarpone peyniri kendilerine ayrılan yarım günlük süre dinlenmeye bırakılır. Ve daha sonra o muntazam kıvamıyla şekillenir. Daha sonra haşlanır. Sosu için ise tereyağı ve adaçayı ile taçlandırılarak servise hazır.
Gurme Pizza Carpaccio: 3 gün işlemden geçmiş pizza hamuru uyandığında sunduğu harikalar tam olarak bu pizzada. Bufalo mozzerella, ince kesilmiş dana bonfile, rakula ve rendelenmiş parmesanın lezzet şovu. Hem damaklarda hem de hafızalarda iz bırakacak.