Chrissy Teigen, Victoria Beckham, Julia Roberts, January Jones, Suki Waterhouse ve daha pek çok ünlü isim özellikle pandemi süreci itibariyle güzellik rutinlerinde LED ışıklı maskelere yer açmaya başladı. Kağıt maskelerin dahi farklı desen ve renklerle eğlenceli bir hale geldiği günümüzde, siz de bakım rutininizde farklı ürünlere yer vermeyi seviyorsanız LED maskeler bunun için en faydalı seçeneklerden.
LED maske kullanmadan önce aklınıza takılan bazı soru işaretleri olması muhtemel. “LED maskeler zararlı mı, nasıl kullanılıyorlar, ne işe yarıyorlar” gibi bazı detayları merak ediyorsanız sizin için yanıtlarını araştırıp bir araya getirdik!
İçindekiler
LED maskeler ne işe yarıyor?
LED maskeler, cildi daha bakımlı bir hale getirmek ve daha genç bir görünüme ulaştırmak için farklı ışık dalgalarından yararlanır. Kullandığınız ışıklar hücrelere enerji gönderir ve böylece çok daha canlı ve parlak bir cilt görünümüne ulaşırsınız. Yaşlanma karşıtı bakımda bu cihazlar tek başlarına kırışıklıkları önleme gibi bir mucizeye sahip olmasa da hali hazırdaki bakım rutininize eklediğinizde etkisini gözlemlemeniz mümkün.
Farklı ışık dalgalarındaki LED maskeler farklı amaçlara hizmet eder. Kırmızı ışık, kolajeni uyarmak ve dolaşımı artırmak konusunda etkilidir. Kırışıklık görünümünü azaltmak için kırmızı LED ışık maske kullanılabilir. Mavi ışık LED maskeler ise akne eğilimli ciltler için oldukça etkilidir. Sivilceye neden olan bakterileri yok ederek cildi bu problemden arındırmayı hedefler. Sarı ışık ise ciltteki kızarıklıkları gidermeye odaklıdır. Ciltteki renk pigmentasyonunu azaltmak için de yeşil ışık önerilir.
Maksimum verim için LED maske nasıl kullanılmalı?
LED maskelerin kullanımı oldukça pratik. İşe cilt bakım ürünlerinizle önce cilt temizliği ve nemlendirme aşamasını tamamlayarak başlayabilirsiniz. Yüzünüzü temizleyici ürünle yıkayıp durulayın. Ardından serum, tonik ve nemlendirici gibi destekleyici ürünlerinizi de uyguladıktan sonra LED maskeyi yüzünüze yerleştirin. Hangi renk dalgalarına ihtiyacınız olduğuna karar vererek bakım keyfine başlayın! 15 ile 20 dakika gibi bir süre cildinizde maskeyi bekletin. Güzellik uzmanları etkisini görebilmeniz için haftada üç defa kullanımın yeterli olduğunu belirtiyor.
LED maske zararlı mı?
LED maskelerin elektronik bir cihaz türü olması çoğu kişi için onları tehlikeli olarak değerlendirmeye itebiliyor. Ancak klasik bir cilt bakımında da dermatologların ya da cilt bakım uzmanlarının bu cihazlara yer verdiğini görebilirsiniz. Cilt bakımlarının ardından genellikle destekleyici bir bakım olarak LED ışık uygulanır. Özetle, güvenilir bir markaya ait LED maske edindiğiniz sürece bu konuda herhangi bir endişe taşımanıza gerek yok. Verebileceğimiz en iyi tavsiye cihazın kullanım talimatlarını takip etmeniz ve eğer göz hassasiyeti yaşıyorsanız göz koruyucu kullanarak LED maskeleri kullanmanız yönünde olacak.