Ünlü Stili

Kate Middleton’ın Kraliyet Kıyafet Kurallarına Aykırı Giyindiği 5 Görünüm

Evet, 39 yaşındaki Kate Middleton tartışmasız bir stil öncüsü.

Kate Middleton, 2011’de Alexander McQueen gelinliği için Sarah Burton’ın (Alexander McQueen’in kreatif direktörü) koridorunda yürürken, küresel bir moda ikonu olarak statüsü sağlamlaştı.

Aradan geçen on yılda, Cambridge Düşesi; kraliyet kıyafeti sanatını bambaşka zirvelere çıkardı, yeni tasarımcıları dünyaya tanıttı ve moda gündemini belirledi.

Middleton’ın kıyafet seçimlerinde kimi zaman geleneksel kraliyet kurallarına aykırı gittiği de oluyor. Cambridge Düşesi’nin kraliyet kıyafeti geleneğini ustaca yıktığı ve modern görünümler yakaladığı beş kombin için yazıyı okumaya devam edin.

Kraliçeden daha parlak renklerde giyindi

Evet, bunu doğru okudunuz. Kraliçe II. Elizabeth’in parlak ve cesur takımlardan oluşan gardırobu boşuna değil. Dikkat çekici renkleri kalabalığın arasında öne çıkmak için giyiyor.

Gelini Sophie of Wessex, The Queen at 90 belgeselinde, “İnsanların ‘Kraliçeyi gördüm’ diyebilmesi için öne çıkması gerekiyor” dedi.

Ancak 2012’de Kate, Diamond Jubilee için Düşes Camilla ve Kraliçe ile birlikte bir mavna gezisine katılırken, kendini kraliyet tanıdıklarından çok daha fazla öne çıkaran parlak kırmızı bir Alexander McQueen elbise giydi.

Yas tutulmadığı halde siyah renk tercih etti

Kraliyet ailesinin yüzyıllık geleneğine göre siyahın yas rengi olduğu yaygın bir bilgidir. The Express’e göre ailenin beklenmedik bir cenazeye katılmaları gerekmesi durumundan dolayı seyahat ederken yanlarında siyah bir kıyafet taşımalarını şart koşan bir protokolü var.

Başka herhangi bir durumda kraliyetten birinin siyah bir kıyafet giydiğini görmek neredeyse imkansızdır. Fakat Kate Middleton’ın görünümlerinde zaman zaman siyah tercih ettiği biliniyor. Cambridge Düşesi, 2011’de The Sun Military Awards’da çarpıcı siyah bir Alexander McQueen elbise giymişti.

Büyük bir çanta taşıdı
Kraliyet ailesi üyeleri sıklıkla küçük el çantaları ile görülürken büyük çantalar taşıdıkları çok nadirdir.

Kate 2011’de Londra Heathrow Havalimanı’nda uçağa binerken görüntülendiğinde elinde büyük bir çanta vardı. Middleton o sırada Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat ediyordu ve şüphesiz uzun mesafeli uçuşu için o çantaya ihtiyacı vardı.

Nişan yüzüğünü takmadı
Kate’in nişan yüzüğü neredeyse Prens William’la olan nişanı kadar ünlüdür. Çarpıcı mavi elmas safir yüzük bir zamanlar Prenses Diana’ya aitti ve çeşitli kraliyet nişanlarına katılırken Kate’in yüzük parmağında bu ışıltılı parçayı görüyorduk.

Kraliyet ailesinin bu konuyla ilgili belirli bir kuralı olup olmadığı doğrulanmasa da Kate COVID-19 salgını sırasında hijyen nedeniyle yüzüğünü takmamayı tercih etti.

Omuzları açık elbise giydi

Kraliyet geleneği genellikle kadınların omuzlarını açmasına izin verilmediğini belirtir.

Bu kuralı çok eski olduğunu düşünüyor ve Kate’in de bunun farkında olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. 2019 BAFTA Ödülleri’nde Düşes, Alexander McQueen’in çarpıcı tek omuz tasarımı olan bugüne kadarki favori elbiselerimizden birini giydi.