Kapak fotoğrafı: Rafael Gomezbarros – Hause Taken
Bodrum Loft ve Sevil Dolmacı Art Gallery tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen açık hava heykel parkı, Loft Art Sculptville, 19 Temmuz’da görkemli bir açılışla sanatseverlerle buluşuyor. Türk ve uluslararası sanatçıların eserlerinin buluşacağı projede, 15 sanatçıya ait enstalasyon, heykel ve neon işerden oluşan 28 farklı eser yer alıyor.
Bodrum Loft ve Sevil Dolmacı Art Gallery Türk ve uluslararası dünyaca tanınan sanatçıların eserlerinin buluşacağı Loft Art Sculptville projesi ile ülkemizde bir ilke imza atıyor. 15 sanatçıya ait enstalasyon, heykel ve neon işlerden oluşan 28 farklı eserin yer alacağı projede sanatseverler isterse QR kodları ile rotaya bağlanabilecek ve eğlenceli bir deneyim yaşayacak, dilerse rehber eşliğinde doğa ve sanatın muazzam birlikteliğini keşfe çıkabilecek.
Güney Koreli heykeltraş Seo Young Deok’un Londra’da Mayfair Sculpture Trail ve Capri şehrinin surları gibi birçok ülkenin kamusal alanında sergilenen Meditation serisi, bu kamusal alan sergilemesinin Türkiye ayağı olacak biçimde Bodrum Loft’ta sergilenecek. Türkiye’de de birçok özel ve kurumsal koleksiyona dahil olmuş sanatçının üç farklı heykeli daha Loft Art Sculptville’de sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Bir zamanlar Pablo Escobar’a ait olan ve günümüzde görkemli bir çağdaş sanat koleksiyonuna sahip beach resort Casa Malca, Tulum koleksiyonunda eserleri yer alan ve Londra Saatchi Gallery’de uzun süreli sergilenen Kolombiyalı sanatçı Rafael Gomezbarros’un alternatif malzemelerle ürettiği ve derin toplumsal mesajlar içeren karınca enstalasyonları “House Taken” yine Türkiye’de ilk kez Bodrum Loft’un açıkhava heykel parkında yer alacak.
Loft Art Sculptville için özel olarak büyük ölçekli heykeller üreten deneyimli heykeltraş Ozan Oganer, geleneksel bir obje olan dantel oyasını eğlenceli figüratif heykellere dönüştürecek. Sanatçının Dubai Havalimanı ve Çanakkale’de yer alan Caeli Otel ile başladığı Alis Harikalar Diyarında serisinin bir devamı niteliğindeki heykel enstalasyonu Bodrum Loft için özel olarak üretilecek. Genç sanatçılar Yasin Uysallar ve Gözde Can Köroğlu, Bodrum Loft için özel olarak ürettikleri heykellerinde kendilerine özgü yorumları ve Türk heykeline kattıkları çağdaş yorumla neşeli eserler ortaya çıkaracak.
Loft Art Sculptville ayrıca Genco Gülan, Bahadır Çolak ve Fırat Engin gibi Türk heykeltıraşların eserlerine ev sahipliği yapacak. Bahadır Çolak’ın Screeds of Echo isimli heykeli Leonardo Da Vinci’ye bir saygı niteliği taşıyor. İtalya’da Da Vinci’nin atölyesinde özel bir mermer kullanılarak üretilen eserin ekranında ise Da Vinci’nin atölyesinin yakınında bulunan nehrin videosu dönüyor.
Son dönemde ürettiği karışık tekniğe sahip heykelleri ile Loft Art Sculptville’de yer alacak olan Alea Pınar Du Pre, epoksi ve buluntu eşyalar ile ürettiği bu eserlerinde günümüzün tüketim toplumuna bir gönderme yapıyor. Antik Yunan ve Roma heykelleri görünümündeki bu heykeller aynı zamanda geçmişe özlem niteliği de taşıyor.
Türk çağdaş sanatının en önemli isimlerinden Haluk Akakçe, Bodrum Loft’a özel bir eser üretiyor. Kendine özgü dışavurumcu ve spontan tarzıyla üreteceği bu rölyef eser, Bodrum Loft’un resepsiyonunda sanatseverleri karşılayacak.
Türkiye’de Borusan Contemporary’nin koleksiyonunda Neon eserleriyle yer almış olan Alman sanatçı Ruby Anemic, 2018 yılında Contemporary İstanbul sanat fuarına paralel olarak Maçka Demokrasi Parkı’nın girişinde kamusal alanda sergilenen Neon enstalasyonu Love Is What You Are Looking For ile Loft Art Sculptville’de sanatseverleri ihtiyacımız olanın aşk olduğuna ikna edebilecek mi?