Malzemeler:
• 4 çorba kaşığı kuskus
• 1 adet yumurta
• 2 adet taze soğan
• 1 adet küçük yeşil elma
• 1 çorba kaşığı dereotu, kıyılmış
Hardallı sos için:
• 1 tatlı kaşığı hardal
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı sumak maydanoz
• Tuz, kırmızıbiber, kekik
Hazırlamak için;
1. Yumurtayı haşlayıp soğumaya bırakın. Yumurta beyazını ayırıp küp şeklinde kesin. Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün.
2. Hardallı sos için bir kâsede hardal, limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz, kırmızıbiber ve kekiği çırpın. Kuskusa ilave edip karıştırın.
3. Taze soğanları kıyın. Kuskus, yumurta beyazı ve taze soğanı karıştırın. Servis yapmadan önce elmayı küp şeklinde doğrayın ve salataya ekleyip karıştırın. Kıyılmış dereotunu serpiştirdikten sonra servis yapın.
1 Kişilik / Servis başına: 307 kalori