Fitness & Beslenme

BAYRAMDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İPUÇLARI

Kurban Bayramı’nda tüm sevdiklerimizi bir arada buluşturan sofralar adeta birer şölene dönüşüyor. Ancak yanlış seçimler çeşit çeşit mezeler, yemekler, tatlılar ve içeceklerin bir arada sunulduğu bu sofraların tadını kaçırabiliyor. BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle anlatıyor: “Bayramda sağlıklı beslenmeye uygun, midenizi yormayacak, hafif gıdalar tercih edilmesini öneriyorum. Beyaz undan üretilen unlu mamullerden uzak durmak ya da en azından miktar olarak tüketimini azaltmak daha doğru olur. Bunun yerine lifli yani daha fazla tok tutan ürünleri tüketebilirsiniz. Örneğin tam buğday unuyla yapılmış güzel bir ev baklavasını tercih edebilirsiniz.” Bayramlarda şeker tüketimindeki artışa da dikkat çeken Decker, toz şekerin yerine katkısız bal ve pekmez (dut, hurma, elma, üzüm, keçiboynuzu), hindistan cevizi şekeri, hurma özü gibi doğal alternatiflerin kullanılabileceğini anlatıyor. Bayram ziyaretlerinde yapılan ikramlar nedeniyle yorulan mideler için zencefil suyunun iyi bir rahatlatıcı olduğunu söyleyen Decker, şöyle devam ediyor: bayramda sağlıklı beslenmenin ipuçları